Вторник, 06 Юни 2017 10:32

Фестивалът на радостта започва в Ястребино

Оценете
(3 гласа)

XI-то издание на „Фестивала на радостта“ организира Обществен фонд „Детство” за деца от социалните домове в страната. Той ще се проведе от 6 до 14 юни т.г. в Националния детски комплекс в антоновското село Ястребино. Очакват се 110 деца и 30 ръководители от 20 институции, които са обединени в 11 групи. Фестивалът се провежда под патронажа на Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България. Основната тема на фестивала е ПРИЯТЕЛСТВОТО.

Всички деца ще участват в състезания „Бързи, смели, сръчни”, ще творят в клубовете по приложно изкуство, музика и фотография, ще участват в тренинг „Аз избирам приятел”, ще разучават народни танци, ще се забавляват на дискотека, ще играят на воля, съобщава Иванка Василева, председател на Обществен фонд „Детство“.

Децата и ръководителите ще посетят училището и паметника на шестте ястребинчета в селото. За ръководителите ще се проведе сесия по арт-терапия.

Участниците във фестивала приемат с особена радост гостуващите театрални трупи и детско–юношески състави. Тази година при тях ще бъдат кукленият театър от Търговище, Център за работа с деца - Разград и танцов състав „Зеленика” при Народно читалище „Отец Паисий” - Омуртаг.

„Фестивалът на радостта“ се осъществява благодарение на много дарители от София, Търговище, Разград, Стражица.

Прочетена 2048 пъти

facebook coment