Сряда, 29 Ноември 2017 11:27

Видео: 3 500 лв. събраха благотворително за борба с рака на гърдата в Търговище

Оценете
(2 гласа)

Под надслов „Предварително ти благодаря, защото да даряваш е взаимност!“ снощи в препълнена зала на Младежкия дом се състоя благотворителен концерт в подкрепа на кампанията „От любов към живота“. Съпричастни към борбата с рака на гърдата бяха над 250 души, които бяха закупили покана и получиха розов благотворителен продукт от екипа на Avon в Търговище. Така каузата събра 3 500 лв.

avon

Събраните средства отиват в подкрепа на жените, борещи се с рака на гърдата и техните семейства, осигурявайки им безплатна психологическа, юридическа, информационна и практическа помощ. Подкрепата се осъществява от Фондация „Една от 8“ на Нана Гладуиш, която е партньор на кампанията „От любов към живота“. Очаква се догодина за първи път в нашия град да пристигне и розовия кемпер на фондацията, който обикаля страната и предлага безплатни консултации, арт-терапии и др. в подкрепа на жените с рак на гърдата.

За благотворителната кампания отвориха сърцата си и десетки таланти на Търговище, които пяха и танцуваха безвъзмездно на концерта - балетна формация „Търговище“, школа за модерен балет „Вега“, детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче“, Фернандо Леон Васев, Сабина Донева, Школа за естрадно пеене с ръководител Кремена Кряколова, Женски камерен хор "Златна лира". Християн Христов - цигулка и Никола Георгиев - пиано, под ръководството на Константин Кряколов. Мелда Зекериева, Славея Стойчева и Елена Райкова - пиано - музикална школа ДЕВА МЮЗИК с ръководител Ивалина Райкова.

Вече 16 години движеща сила на кампанията „От любов към живота“ са представителите на Avon. Затова тази година 20 от тях са избрани за Посланици на хуманността, както и за своеобразни рекламни лица на инициативата. Със своето „Благодаря!“ Любка Панайотова и Росица Шайкова се обърнаха към публиката с посланието колко важна е подкрепата за жените, борещи се с рака на гърдата.

avon1

Броят на заболелите у нас е над 46 000, а всяка година регистърът бива допълнен с близо 3800 нови случая. Усилията на кампанията до този момент са насочени предимно в посока профилактика на българката, защото ракът на гърдата е лечим, ако бъде открит навреме.

Тази година бе създаден и специален сайт – www.thankyou.bg, на който може да научите всичко необходимо за кампанията, как да я подкрепите, както и да прочетете полезни съвети и препоръки за превенция и профилактични самопрегледи.

Текст: Денислава Атанасова Видео: Кольо Колев
Прочетена 2895 пъти

facebook coment