Събота, 23 Декември 2017 15:37

Видео: Как децата от Ню войсес оживиха песен на Емил Димитров

Оценете
(1 глас)

Вечната българска песен „Ако си дал" изпълнена през 1978 г. от големия глас на България Емил Димитров оживя в нова версия. Този път тя е реализирана от 18 деца от 4 града, които творят в музикална школа в Търговище. Към песента е заснет и видеоклип в коледен дух. Музикалният проект е реализиран с помощта на благодетели.

Деца на възраст от 7 до 18 години изпълняват новата версия на песента "Ако си дал". В новото звучене е включено солово и хорово изпълнение, както и цигулка.

Десислава Станкова, ръководител на музикална школа „Ню войсес" :
„Дадохме нов живот на нещо, което ако някой го е забравил да си припомни и ако не – поне младите хора да се докоснат до нещо, което е във времето"

Музикалните предпочитания на децата сега са много по- различни от тези на поколението, когато е създадена песента. Затова се наложило текста да бъде разтълкуван от ръководителя на школата предварително, за да могат децата да достигнат до самото послание.

За осъществяването на проекта своето съгласие е дал и Емил Димитров-син. Песента вече има заснет видеоклип, а децата я изпълняват и на концерти.

Денислава Атанасова, Кольо Колев
Прочетена 2312 пъти

facebook coment