Вторник, 09 Януари 2018 08:48

Поручик Бенц представя разградският театър в Търговище

Оценете
(1 глас)

Известните актьори Йоана Буковска, Ивайло Захариев и Любомир Ковачев си партнират в спектакъла на Театрално-музикален център-Разград „Поручик Бенц“ от Димитър Димов, който ще гостува в Търговище. Постановката ще се играе на 25 януари, от 19:00 часа на сцената на Драматичния театър, съобщават от културната институция.

С романа на Димитър Димов „Поручик Бенц” в родната ни литература се появява образът на „фаталната” жена. Елена Петрашева е парадоксално съчетание, между невинност и порок, надарена е със завидни личностни качества, гарнирани с морална деградация. Това е първият роман и една от най-спорните творби на обичания писател. „Поручик Бенц“ разказва историята на една драматична любов на фона на трагизма на войната. С тънък психологизъм и майсторство Димов изследва мрачната, непозната страна на човешките страсти, любовта, която възвисява и облагородява, но която понякога може да доведе до самоунищожение.

Драматизацията се опира на класическото произведение. Поручик Бенц е германски военен лекар, който се влюбва в интелигентната и богата красавица от българския хайлайф Елена Петрашева – жена, съчетаваща ориенталска и европейска фаталност. Дъщеря на българин и французойка, в нея се преплитат частици и от двата свята, а красота и е подчинена единствено на желанието да изпита силни емоции. Чистата любов на немския лекар се оказва изправена пред непреодолими предизвикателства, които преобръщат живота му.

Билетите ще бъдат пуснати в продажба от 15.01.2018 г. (понеделник), а работното време на касите е 10:00-14:00 ч.

Творчески екип:

Драматизация и режисура- Бойко Илиев

Сценография и костюми- Ренета Стаменова

Музикално оформление- Ники Илиев

С участието на: Йоана Буковска, Любомир Ковачев, Ивайло Захариев

Прочетена 2323 пъти

facebook coment