Понеделник, 17 Септември 2018 10:25

С благородна мисия започна учебната година в I СУ "Св. Св. Седмочисленици"

Оценете
(2 гласа)

1166 ученици прекрачиха днес прага на I СУ "Св.Св. Седмочисленици", което даде старт на новата учебна година с благородна мисия. Букетите с цветя на любимия учител бяха много по-малко, тъй като деца и родители подкрепиха каузата да дарят пари за болния абитуриент Християн Христов от Втора гимназия. Така вместо букети те пуснаха своето дарение в специална кутия на входа на училището.

Дарения училище 2

Директорът на І СУ „Св. Св. Седмочисленици“ Севдалина Зафирова в приветственото си слово каза, че днес е ден, който ги обединява. "Изключително съм горда, че нашето училище се включи в благородната мисия "Да помогнем на Християн", посочи тя и пожела щастлива и успешна година на всички.

Деца училище

Кметът на Търговище Дарин Димитров пожела успешни дни, изпълнени с много упоритост, труд, последователност, посветеност и удовлетвореност. 

Дарин училище

Тази година в І СУ „Св. Св. Седмочисленици“ е извършен частичен ремонт на фасадата на училището, пребоядисани са класни стаи, закупени са бойлери за санитарните възли, както и плотове за учебни маси и столове. Инвестирани са над 32 000 лв. от собствения бюджет на училището. 

Прочетена 2051 пъти

facebook coment