Понеделник, 28 Януари 2019 16:25

Видео: Откриха обновената сграда на I ОУ „Христо Ботев“

Оценете
(1 глас)

С водосвет и официална церемония бе открита обновената сграда на I ОУ „Христо Ботев“ в Търговище. Лентата прерязаха министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, кметът д-р Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков и директорът Димитър Алексиев.

„Изпълнихме успешно един изключително сложен и мащабен проект. Вложихме много труд и емоция в реализацията му. Стъпка по стъпка искаме да постигнем нова, съвременна инфраструктура - учебна, спортна, културна, социална. Огромна работа, която изисква сериозен ресурс и енергията, труда и всеотдайността на десетки общински специалисти. Работили преди. Работещи сега. Благодаря им“, заяви кметът д-р Димитров.

Министърът на образованието Красимир Вълчев поздрави общинското ръководство за добре реализирания проект. „От всички ангажирани институции, Общината е тази, която в най-голяма степен е натоварена с ангажимента да реализира тази мащабна инвестиция. Тя може би е една от най-големите за обновяване на училище в образователната инфраструктура в страната. Това е голяма отговорност, с която Общината е успяла да се справи“, заяви министър Вълчев.

Дейностите по обновяването на училището, в което се обучават близо 600 деца, включват цялостна подмяна на дограмата и всички инсталации, полагане на топлоизолация, отводняване. Изградени са спортни игрища за тенис на корт, футбол, баскетбол, волейбол. Извършена е и цялостна подмяна на обзавеждането и оборудването, монтирани са интерактивни дъски. Общата стойност на проекта възлиза на 3,39 млн. лв. без ДДС.

деца в училище

Тази година в капиталовата програма на Общината са заложени и средства за ремонти на сградите на детски ясли №2 и №5, на детска градина №3 в града, на детската градина в село Руец и училището в село Вардун. Такъв ще има и в сградата на II ОУ „Н. Вапцаров“. Подмяна на дограмата е предвидена в III ОУ „П.Р.Славейков“.

Прочетена 2184 пъти

facebook coment