Вторник, 07 Май 2019 20:55

Още една обновена детска градина в Търговище

Оценете
(1 глас)

С водосвет и официална церемония днес бе открита обновената по Оперативна програма „Региони в растеж“ детска градина № 7 „Снежанка“. На церемонията присъстваха присъстваха кметът д-р Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков, председателят на Общинския съвет инж. Хатидже Алиева, ръководният екип на Общината, родители, граждани.

„Благодаря на всички служители, експерти, професионалисти, участвали в подготовката и реализацията на проекта. В детските заведения се изграждат бъдещите будни граждани на Търговище. За да се случи това, е необходима нова и съвременна образователна инфраструктура. Реализацията на този проект е стъпка в тази посока“, каза кметът д-р Дарин Димитров.

Директорът на детската градина Даниела Райкова благодари на Община Търговище за оказаната подкрепа при извършване на дейностите по проекта.

В детска градина „Снежанка“ се обучават и възпитават 100 деца. В рамките на проекта за обновяването й е извършен основен ремонт и са въведени мерки за енергийна ефективност. Извършен е цялостен ремонт на покрива и подмяна на дограмата. Изградена е актова зала, както и нов физкултурен салон. В двора да градината са изградени нови детски площадки. Извършено е конструктивно укрепване на сградата и изграждане на рампи за инвалиди.

Извършените по проекта строително-монтажни работи са на стойност 1 172 335 лв. без ДДС. Направена е и цялостна подмяна на наличното оборудване и обзавеждане на стойност 169 745 лв. без ДДС.

региони в растеж

По проекта за обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура по „Региони в растеж” бяха обновени още три обекта – детска ясла „Първи юни“ детска градина № 9 „Приказка“ и I ОУ „Христо Ботев“.

Прочетена 1585 пъти

facebook coment