Понеделник, 20 Юни 2016 13:08

Таблети и отлични дипломи за първенците на Езиковата в Търговище

Оценете
(3 гласа)

Своите дипломи получиха днес дванадесетокласниците на Езиковата гимназия„Митрополит Андрей“ в Търговище. Директорът на училището Атанас Цанев лично връчи свидетелствата и грамотите на учениците и им пожела здраве и успехи. За поредна година беше излъчен „Първенец на випуска". Званието получи Никол Пламенова Петрова, която завърши с успех отличен 5,98. В пряка конкуренция след нея са Десислав Пенков – 5, 97 и Елена Койчева – 5, 96. Първенците на випуск 2016 г. получиха подарък - таблет.

„Вярвам, че тук са хората, които могат да създадат един по- добър свят. Търсете различното, за да създаваме нови неща“, сподели пред учители и връстници ученолюбивата Никол.

Езиковата гимназия в Търговище има най-високи резултати на матурите, според справка на Регионалния инспекторат по образованието. Зрелостниците на училището са изкарали общ успех от двата държавни изпита от 5.16. Веднага след тях се нарежда гимназията в Попово с оценка от 4.95. Третата и четвърта позиция са за двете средно общообразователни училища от Търговище със среден успех от 4.8. Като цяло завършващите са се представили по-добре на втората задължителна матура, където имаха възможност да избират по кой предмет да бъдат изпитвани, сочат данните на РИО. На изпита по български език и литература най-високата оценка отново е на Езиковата гимназия и тя е твърда петица.

Прочетена 2549 пъти

facebook coment