Вторник, 21 Юли 2020 13:53

Откриха детски отдел към читалището в Буховци

Оценете
(1 глас)
Откриха детски отдел към читалището в Буховци Сн. Община Търговище

На нов детски кът към читалището в търговищкото село Буховци се радват посетителите. Там са създадени условия за игра, четене и обучение, съобщиха от пресцентъра на общинската управа, която е отпуснала пари за ремонта на помещението. Монтирана е нова PVC дограма, подменени са всички инсталации и е извършен освежаващ ремонт.

В отдела клубът на НСО ще изпълняват т.нар. програма „Библиотека на играчките“. Вече са закупени дървени играчки, които подпомагат общата и фината моторика, общуването и социално-емоционалното развитие. Програмата е насочена към децата на възраст от 2 до 4 години от селото, за да се подпомогне ранното им развитие чрез игра.

Нов детски отдел ще има и в читалището в село Пробуда, който предстои да се открие. Община Търговище финансира и там ремонтните дейности.

На тържеството в Буховци присъстваха секретарят на Община Търговище Христалина Халачева, зам.-областният управител Панайот Димитров, изпълнителният директор на Клуба на нестопанските организации (НСО) Невена Маджарова, секретарят на  читалището Здравка Бонева, жители на селото и други.

Прочетена 951 пъти

facebook coment