Събота, 31 Октомври 2020 21:13

Електронна книга посветена на народните будители направиха деца от Първо СУ в Търговище

Оценете
(2 гласа)

Електронна книга с рисунки на народните будители сътвориха ученици от Първо СУ "Св. Седмочисленици" в Търговище. Така децата от пети до единадесети клас отдават почит към делото на българските просветители, съобщиха от училищното ръководство. Под наставленията на своя преподавател по изобразително изкуство Силвия Малинова те са нарисували портрети на Христо Ботев, Иван Вазов, Левски, Любен Каравелов, Димчо Дебелянов – велики личности, чиито дела и имена не трябва да се забравят! 

По думите на Малинова децата с удоволствие рисуват по теми, които са изконно български, творят с вдъхновение и богато въображение. Според нея, няма нищо по-прекрасно от рисунка, която е проекция на детската душа. Освен това, чрез подобни прояви се възпитава и дух на патриотизъм - да знаят и помнят своят род и история.  "Днешните ученици са нашето бъдеще и ще продължат да пазят пламъка на надеждата за идните поколения", смята учителят.

Авторските произведения на учениците са във вид на репродукция, а електронният формат е изготвен от Димана Петрова, учител по информационни технологии.

Онлайн изданието включва 42 творби и и е достъпно на следния линк: https://www.ourboox.com/books/първи-ноември-ден-на-народните-будите/

Книгата се посвещава и на учителката от I СУ „Свети Седмочисленици” Румяна Радославова, която почина наскоро след инфекция от КОВИД-19.

Прочетена 2205 пъти

facebook coment