Сряда, 28 Април 2021 13:56

ПГЕС в Търговище стана доброволен пункт за благотворително събиране на жълти стотинки

Оценете
(3 гласа)
ПГЕС в Търговище стана доброволен пункт за благотворително събиране на жълти стотинки СН. ПГЕС

Първата образователна институция в Търговище, която се включи в благотворителната кампания „Жълти стотинки” и стана неин стационарен пункт е Професионалната гимназия по електротехника и строителство в града. Учители и ученици даряват все по-рядко ползваните дребни „жълти” монети и се включват в акцията по предложение на заместник директора на гимназията Фана Чолакова, съобщиха за „Търговище ТВ” от ПГЕС

Както писахме преди месец благотворителна кампания „Жълти стотинки“ се занимава със събирането на жълти стотинки вече 14 години, за да осигури закупуването на апаратура за детските отделения на болниците в страната. Тази година съседен Шумен е избран за града, в който ще се подпомогне неонатологичното отделение в областната болница.

Средствата ще бъдат използвани за закупуване на апарат за кръвногазов анализ с капилярна кръв и видеоларингоскоп. Организаторите на акцията се надяват събраната сума да позволи закупуване и на друга апаратура, необходима за недоносените бебета в Шумен.

Тогава Ви съобщихме, че кампанията търси подкрепа в Търговище. Професионалната гимназия по електротехника и строителство в града е решила да стане обособен пункт, където в буркан с логото на кампанията се събират монети по 1,2 и 5 стотинки. В кампанията вече се включиха учениците, подкрепени от своите учители и непедагогически персонал, защото такива каузи възпитават чувство за съпричастност и дарителство. От училището очакват и други съмишленици да се включат в инициативата.

Прочетена 706 пъти

facebook coment