Сряда, 15 Септември 2021 11:46

451 първокласници в училищата в Търговищко. Откриха присъствено учебната година

Оценете
(1 глас)

5607 ученици са записани във всички 21 училища в община Търговище. Те ще се обучават в 284 паралелки.

Прагът на класните стаи за пръв път прекрачват и 451 първокласници. Броят им е с 29 повече в сравнение с предходната година, уточняват от пресцентъра на общинската администрация.

В подготвителните групи в детските градини ще се обучават 817 деца, на 5 и 6-годишна възраст, подлежащи на задължителна предучилищна подготовка. Общо 37 са те в трите групи в училищата в село Подгорица, Голямо Ново и в I СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище.

За поредна година 15 септември започва в условията на глобална пандемия. Според разпоредбите всички ученици ще бъдат с маски в коридорите и по време на учебните часове. Онлайн вече ще учат училища и детски градини, в които 10% от децата са болните ученици, а не както досега 15%.

кмет учебен ден

Кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров в свое поздравление за първия учебен ден посочва, че мястото на учениците е в класните стаи. Затова призовава всички да проявим необходимите солидарност и дисциплина при спазването на мерките, за да гарантираме един безопасен, спокоен и присъствен учебен процес.

По повод 15 септември той присъства на тържеството в  I ОУ „Христо Ботев“ и изпрати поздравителни адреси до останалите 20 учебни заведения в общината.

Прочетена 94 пъти

facebook coment