Сряда, 15 Септември 2021 16:26

Американски военни ремонтираха две детски градини в Търговище

Оценете
(1 глас)

Две детски градини в Търговище са обновени със съдействието на Посолството на САЩ в България. Това са № 6 „Пролет“ и сграда „Славейче“ на детска градина № 11 „Звънче“. След ремонтите, започнали през януари тази година, фасадите им вече са изцяло обновени. Положена е топлоизолация, а дограмата е подменена. Нови са и санитарните възли. Ремонтите бяха възложени на фирма от Варна, с която Военноморските сили на САЩ имат сключен договор.

баня

Детска градина „Звънче“ посрещна своите възпитаници в обновената си база днес. Другата ще отвори врати през октомври, тъй като в момента там се извършват довършителни дейности, информират от пресцентъра на общинската администрация.

Днес кметът д-р Дарин Димитров се срещна с представители на Отдела за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в България и екип за гражданско-военни отношения 1521. Той им благодари за професионализма при изпълнението на проекта. Военните пък изказаха своето удовлетворение от коректното отношение на местната администрация и експедитивното изготвяне на строителната документация.

Прочетена 539 пъти

facebook coment