Печат на тази страница
Вторник, 24 Май 2022 08:26

Червен килим за абитуриентите и ограничения в движението на МПС в Търговище

Оценете
(1 глас)

Традиционното дефиле на зрелостници ще се проведе в Търговище. То ще започне в 18.30 ч. , като абитуриенти от 9 училища ще преминат по червената пътека пред сградата на Община Търговище.

Шествието ще протече по предварително съгласуван с полицията и училищните ръководства график. Налагат се и някои ограничения за движение на превозни средства по отделни улици в града, с цел подобряване безопасността на движението и ограничаване на предпоставките за възникване на пътни инциденти.

Във връзка с провеждането на празнично дефиле на абитуриенти от 17 ч. днес до приключване на проявата се затварят за движение: улица „Хр. Ботев“ – от кръстовището с бул. „Митрополит Андрей“ до ул. „Ст. Караджа“ и улица „П.Р. Славейков“ – от кръстовището с ул. „Палаузов“ до кръстовището с ул.“Искър“, съобщават от ОД на МВР.

В тези участъци ще се допускат само МПС, превозващи абитуриенти, като автомобилите ще могат да паркират на паркингите до спортна зала „Сеид Мустафов“, до ДСК, до хотел „Мизия“ и до бившата сграда на ОББ – до изчерпване на капацитета им. Движението на автомобили по ул. „П.Р. Славейков“ ще се осъществява еднопосочно -  откъм хотел „Идол“ в посока Централна поща.

 

 

 

 

 

 

Прочетена 269 пъти