На 12 август започва новият ловен сезон за пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина. В област Търговище има 2567 ловци, организирани в 91 ловни дружинки.

По нареждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков Агенция „Пътна инфраструктура“ започна обезопасяване на участък от първокласния път Велико Търново – Търговище в района на „Момина чешма“, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Възможностите за сътрудничество и подготовка за кандидатстване с концепции за Интегрирани териториални инвестиции (ИТИ) бяха обсъдени днес на информационна среща, организирана от Областния информационен център в Търговище. В нея участваха областният управител на Търговище Гергана Цонева, заместник областният управител Петя Кирилова, секретарят на Община Търговище Христалина Халачева, ръководителите на звена и експерти в петте общини в региона, ангажирани с подготовката, управлението и изпълнението на проекти. Целта на срещата бе да се насърчи диалога между различните заинтересовани страни на местно ниво и да се създадат ползотворни партньорства за иницииране и подаване на комбинирани концепции по процедурата „Концепции за интегрирани териториални инвестиции“ по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г., която е отворена за кандидатстване в ИСУН до 27 септември т.г.

Движението в отсечката от пътен възел „Буховци“ до пътен възел „Белокопитово“ на АМ „Хемус“ вече се осъществява без ограничения, съобщиха от АПИ. От 31 юли т. г. беше въведена организация на трафика за изпитвания на пътната настилка, които завършиха на 4 август т. г. При изпълнение на измерванията движението се пренасочи по път I-4 Търговище – Шумен.

Тази нощ, от 20 часа до 8 часа утре, ще бъде ограничено движението в посока Варна от пътен възел „Буховци“ до пътен възел „Белокопитово“ на АМ „Хемус“, съобщават от АПИ. Временната организация на трафика е за изпитвания на пътната настилка, заложени в техническия проект за изграждане на участъка. 16-километровата отсечка беше въведена в експлоатация на 17 октомври м. г. Целта на измерванията, които ще направи изпълнителят на проекта, е проверка на характеристиките на пътната настилка – равност, носимоспособност и др. По-голяма част от дейностите ще се извършват през нощта в работни дни, за да не се затруднява трафикът през деня и в почивните дни .

Поставянето на разделителни колчета на главния път София-Варна, в района на „Момина чешма“ беше предложено на регионалния министър Андрей Цеков при посещението му в Търговище във вторник.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков е на работно посещение в област Търговище днес, съобщиха от пресцентъра на регионалното министерство.

До 6 септември, включително, ще бъде затворен за риболов язовир „Пресиян“, съобщават от предприятие „Социални и охранителни дейности“ към Община Търговище.

Страница 1 от 103

facebook coment