Понеделник, 30 Април 2018 14:02

Отпускат 60 000 лв. за ремонти и благоустрояване в селата

Оценете
(1 глас)

На база заявки на кметовете и наместниците в населените места от община Търговище, местната администрация отпуска 60 000 лв. за ремонти на административни сгради и благоустрояване в селата.

Заявленията се придружават от протоколи на кметските съвети на населените места, които са взели решения какви са наложителните дейности. Сред тях са подмяна на старата с нова PVC дограма, ремонти на повредени покриви и вътрешни ремонти в сградите на кметствата, както и хигиенно-благоустройствени мероприятия по селската инфраструктура, уточняват от общинската администрация.

Вътрешни ремонти се планират в сградите на кметствата в 30 села и кварталите Въбел и Бряг. Подмяна на дограма е планирана в 5 села – Божурка, Голямо Ново, Дралфа, Кръшно и Миладиновци. В други 5 села ще бъдат ремонтирани покривите на кметствата. Това са Кошничари, Кралево, Пролаз, Ралица и Търновца.

Почти всички кметски съвети са заявили средства за хигиенно-благоустройствени дейности като почистване на тротоарите от трева и косене на зелените площи. По това направление сумите варират между 100 и 1200 лв.

Осигурени са и 6350 лв. за закупуване на консумативи за храсторези и за нарязване на дърва за отопление на канцелариите. 1500 лв. пък са заделени като резерв за непредвидени разходи.

Прочетена 1350 пъти

facebook coment