Петък, 24 Август 2018 13:48

Дарителска кампания за приюта на отец Иван в Нови хан стартира в Търговище

Оценете
(1 глас)

Кампания за набиране на дарения за приюта на отец Иван в Нови хан стартираха доброволци от търговищкия квартал Въбел. Събират се дрехи и трайни хранителни продукти, съобщи за „Търговище ТВ“ Снежана Йорданова, която е инициатор на благотворителната акция.

Тя се осъществява с подкрепата на Народно читалище "Развитие " в кв.Въбел, където е поставена кутия за парични дарения и за стоки. Те могат да се носят там всеки ден делничен ден от 8-12 часа и 13.30-18 часа.

Хората от Дома за сираци “Свети Николай” в Нови хан имат нужда от дрехи за малки и големи, обувки, играчки, пакетирани храни, олекотени завивки, одеяла, килими. Във всички хранителнси магазини в квартала дарители вече оставят олио, консерви, пакети с макарони, боб, захар и др.

Продукти от първа необходимост се събират и в Търговище: хранителни магазини „Деси“ на ул. „Паисий“ и „Морела“ в кв. Запад 2 (до 4 ОУ), както и в пенсионерския клуб на ул. „Паисий“.

Спонсор ще осигури автомобил за транспортиране на събраните дарения, но са нужни 200 лв. за горивото, казаха организаторите. Всеки желаещ да помогне, може да се свърже със Снежана Йорданова на телефон 0898521332.

Крайният срок на кампанията е 30 септември 2018 год.

„Да подкрепим отец Иван от Нови хан в благородната му мисия да помага на бедни и безпризорни”, апелират доброволците.

Прочетена 2112 пъти

facebook coment