Печат на тази страница
Сряда, 12 Септември 2018 10:31

Демонстрации и дни на отворени врати в пожарната

Оценете
(1 глас)

На 14 септември се отбелязва професионалният празник на служителите от структурите за пожарна безопасност и защита на населението. По този повод огнеборците в област Търговище организират Седмица на пожарната безопасност в дните от 10 до 16 септември 2018 г.

По традиция ще бъдат проведени Дни на отворените врати. В РСПБЗН-Търговище те са предвидени на 12,13 и 14 септември, от 10 до 17 часа. В Търговище ще се проведе и пожаро-тактическо занятие на 13.09.2018 г., от 10 до 12 ч в детска градина „Веселушко“. Демонстрации ще има и в Попово, Омуртаг и Антоново.

В сградата на РДПБЗН-Търговище е подредена изложба с детски рисунки на тема пожари, бедствия и аварии, съобщават от пресцентъра на областната полиция. Предвидени са срещи с ученици, на които служители на пожарната ще разяснят условията за участие в ежегодния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Ще разясняват на подрастващите целите и задачите на ученическото състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации“, както и за реда и условията за сформиране на отбори и участие в тях, в различни училища на територията на областта.

Проявите са насочени към повишаване културата и информираността на населението за пожарната безопасност и защитата на населението, издигане престижа на професията и доверието на хората и популяризиране на тяхната работа.

В четирите служби в областта се организират дарителски кампании в помощ на децата на загиналите служители на пожарната.

 

Прочетена 2088 пъти