Петък, 13 Май 2016 11:09

Полицията иззе стоки менте от панаира

Оценете
(1 глас)

От седем търговски обекта на панаира в Търговище са иззети предлаганите за продажба общо 137 броя стоки (облекла, обувки, чанти, парфюми, часовници и др.), означени със защитените търговски марки „Adidas”, “Armani”, “Sthil”, “Tommy Hilffiger” и др., без съгласието на притежателите на изключителното право за това, съобщават от областната полиция.

Това е станало в четвъртък при специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления и нарушения на правата на интелектуалната собственост. Общо са били проверени 9 търговски обекта в района на традиционния търговищки панаир и в други райони на града. Установено е, че в 7 от тях се предлагат за продажба стоки без права за защитена марка.

За констатираните от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОД МВР-Търговище и представители на Патентното ведомство на Република България нарушения са съставени 7 акта за установяване на административно нарушение по чл. 81 от Закона за марките и географските означения.

На панаира масово не се издават и касови бележки при покупка, както по щандовете в изложбените зали, така и по бирариите и атракционите.

Прочетена 2245 пъти

facebook coment