Събота, 14 Май 2016 15:27

Видео: Протести с плакати „за“ и „против“ новоизбран почетен гражданин на Търговище

Оценете
(4 гласа)

Двайсетина недоволни жители на Търговище протестираха преди обед по време на официалните чествания за празника на града заради удостояване с почетното звание на бизнесмена и областен лидер на ДПС Хамди Илиязов.

protest1

Според тях той нямал „изключителни заслуги“ за общността и живота на града. В подписка те настояват за отмяна на решението на общинския съвет от 28 април т.г., а предложението да бъде подложено на широко обществено обсъждане. (б.а. час по-късно Хамди Илиязов на тържествена сесия беше удостоен със званието „Почетен гражданин“ на Търговище). Подписката е адресирана до кмета на Търговище Дарин Димитров и председателя на общинския съвет Хатидже Алиева.

Контрапротест в защита на Илиязов беше организиран от над 150 негови привърженици на срещуположната страна до съда. Те пък са на противоположното мнение, като смятат титлата му за заслужена. „Помогнал е на много бедни хора, разкрива работни места“, аргументираха се неговите защитници.

Протестите преминаха при засилено полицейско присъствие, лагерите бяха разделени на разстояние, нямаше напрежение и ексцесии.

Прочетена 3138 пъти

facebook coment