Четвъртък, 31 Януари 2019 15:41

Видео: Подкрепа за щангите в Търговище от министър Кралев

Оценете
(1 глас)

Над 70 000 лв. ще отпусне Министерството на младежта и спорта за ремонт на залата по вдигане на тежести в двора на спортно училище „Никола Симов“, за който Община Търговище има изготвен проект. Такъв ангажимент пое спортният министър Красен Кралев, който днес беше на посещение в Търговище. Той, заедно с кмета д-р Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков и зам.-областният управител Панайот Димитров посетиха залата, където тренира и европейската шампионка по вдигане на тежести при кадетите Ивана Петрова.

Спортната зала, която е строена през 70-те години на миналия век, се помещава в дървена барака с площ от около 200 кв. м. и никога не е правен основен ремонт. Проектът за обновяването й предвижда ремонт на покрива, отводнителната и отоплителна системи, подмяна на подови настилки, полагане на топлоизолация и ремонт на сервизните помещения.

„Виждате какви са условията в залата. Това не е място, където могат да се провеждат нормални тренировъчни занимания“, заяви министър Кралев. Той пое и ангажимент министерството да осигури допълнително нови уреди и щанги за младите ни спортни надежди.

Кметът д-р Димитров благодари на министър Кралев за подкрепата. „Фактът, че днес министърът е тук говори за уважението, което правителството има към нас, което пък значи, че и ние вършим добре работата си. Целта ни е децата ни да имат все по-добри условия да тренират и да се развиват“, каза още градоначалникът.

Д-р Димитров показа на министър Кралев и тенис кортовете, които Общината изгражда със собствени средства от капиталовата си програма. Министърът посети още залата за бокс и тренировъчния комплекс в центъра на града, който бе обновен с целеви средства от държавата в размер на 850 000 лв.

Прочетена 1489 пъти

facebook coment