Четвъртък, 17 Март 2016 20:12

Актуални проблеми на здравеопазването обсъждат в Търговище

Оценете
(0 гласа)

Двудневно заседание на Постоянната комисия по здравеопазването (ПКЗ) на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) ще се проведе в Търговище. Домакин на форума ще бъде кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, който е председател на комисията. Заседанието ще започне, днес, в 14 часа, в заседателната зала „Христо Самсаров“ в общината. Очаква се в него участие да вземе и д-р Даниела Дариткова, която е председател на Комисията по „Здравеопазване” в Народното събрание.

В предварителния дневен ред на заседанието е включено представяне на резултатите от проведена среща на д-р Дарин Димитров в Министерството на здравеопазването по въпроси, поставени от Националното сдружение на общините по предстоящи промени в нормативни актове.

Участниците в заседанието ще бъдат запознати с възможностите за финансиране на общински проекти в сферата на здравеопазването по Оперативни програми и Програмата за развитие на селските райони 2014-2020г.

Ще се обсъжда методиката за определяне на болници в отдалечени и рискови райони, както и актуални проблеми на онко и психодиспансерите. Ще припомним, че РК на БЛС надигна глас срещу новата здравна карта в областта и предупреди за риск от затваряне на общински болници.

В петък е предвидена и пресконференция с участието на д-р Дариткова.

Прочетена 2192 пъти

facebook coment