Понеделник, 20 Май 2019 16:03

Нов облик за амфитеатъра в парк Роден кът (снимки)

Оценете
(4 гласа)

Финалният щрих от националната кампания “Почисти и разкраси с Cif“ беше поставен с четвъртия градски шедьовър в Търговище. Градът победител, който събра над 8500 гласа и оглави класацията, благодарение на задружните усилия на общността, получи своя скейт парк „Мечтатели“ в парк „Роден кът“.

Обединени около каузата на кампанията, хората на Търговище допринесоха със задружни усилия, за да видят реализиран скейт парка „Мечтатели“ в парк „Роден кът“. Над 100 доброволци помагаха по време на цялата трансформация в града победител. Община Търговище подкрепи кампанията на Cif, а кметът д-р Дарин Димитров уважи откриването. (ВИЖ ГАЛЕРИЯ)

При занемарения амфитеатър бяха поставени 5 различни съоръжения за скейтборд и ролер скейтинг. Също така конуси за ролери, подходящи за слалом и фрийстайл скейтинг. Счупените пейки бяха поправени и боядисани в ярки зелени цветове с помощта на местни доброволци от двете гимназии в града. Голямата стена на амфитеатъра беше изрисувана от графити художник, който по артистичен начин остави отпечатъка на кампанията в него.

Мария Силвестър, вдъхновена от кампанията, посети града победител, за да открие заедно с общността скейт парка „Мечтатели“.

Инициативата "Почисти и разкраси с Cif" беше подкрепена от местните общини и също така от Move Bg - платформата за иновативни решения, обществена промяна и устойчиво развитие.

Прочетена 1813 пъти

facebook coment