Четвъртък, 23 Май 2019 09:23

Ограничения и затворени улици на 24 май

Оценете
(2 гласа)

Временна организация на движението в Търговище се въвежда на 24 май – празника на славянската писменост и култура, и абитуриентските балове, с цел подобряване безопасността на движението и ограничаване на предпоставките за възникване на пътни инциденти.

Заради празничното шествие на ученици в Търговище, от 9 ч. до приключване на проявата се затваря за  движение ул. „Хр. Ботев“ (в участъка от кръстовището с бул. „Митрополит Андрей“ до това с ул. „Стефан Караджа“), както и улиците „ Св. Св. Кирил и Методий“, „Кл. Охридски“ и „Стефан Караджа“, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

Ограничения на движението ще има по бул. „Митрополит Андрей“, по ул. „Капитан Данаджиев“ „Трети март“, „Братя Миладинови“ и по ул. „Христо Ботев“.

 По време на шествието служители на сектор „Пътна полиция“ в ОД МВР-Търговище и на РУ-Търговище ще подпомагат  движението на автомобили и пешеходци на някои от възловите кръстовище в града – на „Стария бряст“, кърговото кръстовище до бившата баня и др.

По-късно, от 17 ч. във връзка с провеждането на празнично дефиле на абитуриенти се затварят за движение улиците „Хр. Ботев“ и „Славейков“, като по нея движението ще се осъществява само еднопосочно в посока на сградата на Български пощи.

По двете отсечки ще се допускат само автомобили, превозващи абитуриенти, като те ще могат да паркират до спортна зала, до ДСК, до хотел „Мизия“ и до бившата сграда на ОББ.

 

 

 

 

Прочетена 1648 пъти

facebook coment