Сряда, 01 Юни 2016 13:57

Община Търговище с ултиматум към операторите заради висящи кабели

Оценете
(1 глас)

Нарушения и незаконно изграждане на въздушни кабелни мрежи, които не отговарят на изискванията на Закона за електронните съобщения и Наредба 35 са установени при проверка на Община Търговище. При поставянето им са нанесени повреди и на стълбовете за улично осветление, чийто собственик е Общината, съобщават от пресцентъра й.

Затова е отправен ултиматум до началото на август тази година всички кабелни оператори, работещи на територията на община Търговище, да приведат мрежите си в съответствие с нормативите. Напомнителното писмо е изпратено до фирмите, които имат изградени кабелни електронни съобщителни мрежи.

На територията на Търговище работят 7 дружества, които трябва да приведат мрежите си в съответствие с изискванията. Те са предупредени да спазват законовите положения и да преработят кабелните си връзки в съответствие с нормативите още през февруари тази година. След изтичане на дадените срокове всички незаконно изградени кабелни мрежи ще бъдат премахнати, гласи напомнителното писмо от Община Търговище.

Прочетена 2247 пъти

facebook coment