Вторник, 09 Юли 2019 10:29

Община Търговище обяви обществена поръчка за ремонт на два социални обекта

Оценете
(1 глас)
Община Търговище обяви обществена поръчка за ремонт на два социални обекта Сн. Община Търговище

Община Търговище обяви обществена поръчка за текущ ремонт на два обекта по проект „Сигурност в общността“, по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Откритата процедура е в две обособени позиции. Първата е за ремонт на апартамент, общинска собственост, в квартал „Запад“ 2, за създаване на наблюдавано жилище за младежи от 18 до 21-годишна възраст. Втората е за текущ ремонт на Центъра за обществена подкрепа (ЦОП) в квартал „Запад“ 3.

Апартаментът, където ще се помещава наблюдаваното жилище, е с площ от 82 кв. м. Жилището се състои от две спални помещения; санитарен възел, пригоден за хора с увреждания; кухня с трапезария; антре и килер. Ремонтните дейности включват направа на замазки, боядисване, полагане на фаянс и теракот, подмяна на всички инсталации и подови настилки.

Капацитетът на жилището е 4 души. В него ще бъдат настанявани младежи от уязвимите групи и такива с дълъг институционален престой, включително лица с увреждания. Услугата ще се предоставя от Община Търговище и цели подпомагане на младежите в тяхното израстване като независими възрастни, в среда, близка до семейната. На потребителите ще бъде оказвана подкрепа при усвояването на умения за самостоятелен живот и успешна социална интеграция.

В ЦОП, където се предоставя психологическа подкрепа и консултиране на деца с увреждания и техните семейства, е предвидена подмяна на дограмата на част от прозорците и подовите настилки. Ще бъдат поставени енергоспестяващо осветление и топлоизолация. Компрометираните тротоарни плочи около сградата и настилката на външната рампа за инвалиди ще бъдат подменени.

Участниците в процедурата могат да кандидатстват за една или за двете обособени позиции в срок до 26.07.2019 г. Срокът за извършване на всички дейности е 5 месеца от датата на подписване на договора с избрания изпълнител. Общата прогнозна стойност на поръчката е 65 000 лв. без ДДС.

По проект „Сигурност в общността“ е предвидено още създаването на нов дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст, както и ремонт на Дневния център за деца с увреждания. Общата стойност на проекта е 1 035 585 лв.

Прочетена 1360 пъти

facebook coment