Понеделник, 22 Юли 2019 11:09

270 000 лв. нужни за ремонта на рухналата подпорна речна стена

Оценете
(1 глас)
270 000 лв. нужни за ремонта на рухналата подпорна речна стена Сн. архив

Капиталовата програма на Община Търговище да бъде актуализирана с 270 000 лв. Средствата да бъдат вложени в авариен ремонт на подпорната стена на бул. „Митр. Андрей“, която пропадна вследствие на проливен дъжд на 17 юни т.г. Това предлага в докладна записка до Общинския съвет кметът д-р Дарин Димитров, съобщават пресцентъра на местната управа.
С ремонта ще бъде изградена нова подпорна, армирана стена с дължина от 50 м, в района на Професионалната гимназия по земеделие. 
Сред планираните дейности е изграждането на нова основа на стената. За целта, в посочения участък ще бъде извършено отводняване, за да се понижи нивото на река Врана. След това ще се направят кофраж, армиране и бетониране. Ще бъдат монтирани нови мантинели, а компрометираната асфалтова настилка на булеварда ще бъде възстановена. 
Освен всички ремонтни дейности, в сумата от 270 000 лв. са включени и разходите за проектиране, авторски и строителен надзор.
Общинските съветници ще разгледат предложението на предстоящото заседание на 31 юли. Ако докладната записка бъде одобрена, Община Търговище ще може да пристъпи към възлагане на ремонтните дейности на изпълнител.

Прочетена 1264 пъти

facebook coment