Сряда, 20 Ноември 2019 11:56

БКС ще чисти Търговище през зимата

Оценете
(1 глас)

Община Търговище е в пълна готовност да посрещне зимата. 8 са фирмите, които ще се грижат за снегопочистването на общинската пътна мрежа, която е с обща дължина от 220 км. Изпълнителите бяха определени след проведена през миналата година обществена поръчка. Всички фирми имат необходимата оборудвана техника и материали, съобщават от местната админисрация.

Снегопочистването на територията на град Търговище ще се осъществява от БКС. Общинското предприятие има налични 100 тона техническа морска сол, 20 тона пясък, 20 тона каменно брашно и 2 тона магнезиеви соли. При необходимост, в тридневен срок могат да бъдат доставени допълнително материали. БКС разполага с 20 специализирани снегопочистващи машини. Всички те са в техническа изправност.

Всички детски заведения и училищата на територията на общината, които се отопляват с твърдо гориво, имат доставени материали.

Кризисният център на Община Търговище за настаняване на бездомни хора също е в готовност да приеме до 7 човека. Осигурени са отоплителни материали и условия за нощуване.

Предстои кметовете и кметските наместници на селата от общината да бъдат запознати с координацията при снегопочистването по различните направления. Това трябва да се случи на тяхната редовна среща, след заседанието на Общинския съвет през ноември.

Кметовете по места ще са отговорни и за разписването на протоколите за часовете, отработени от машините, при почистването. Тези справки ще се внасят в общинската администрация, където ще се осъществява второ ниво на контрол и едва тогава ще се извършва плащането към фирмите изпълнители.

Кметовете и наместниците на селата Дралфа, Макариополско, Бистра, Буховци, Алваново, Надарево, Кралево, Пролаз и Лиляк пък трябва да подготвят и оборудват помещения за настаняване на закъсали пътници.

Прочетена 1214 пъти

facebook coment