Понеделник, 13 Юни 2016 09:56

Полицията с препоръки за пътна безопасност на децата през ваканцията

Оценете
(1 глас)

Ваканционните дни са времето на по-голяма свобода и безгрижие за децата, които често играят навън без контрол от страна на родителите. Затова от МВР напомнят, че пътна безопасност на децата през лятото е един от важните уроци, който не бива да забравят. От там разпространиха и препоръки към децата и възрастните.

Винаги, когато играят навън или карат велосипед да избират места, които са далече от оживени улици с натоварено автомобилно движение. Да внимават, когато пресичат улиците, да слагат обезопасителни колани, возейки се в автомобил и пр.

От пътна полиция напомнят и на водачите да са подготвени винаги за внезапно появяващи се деца на платното. В населените места, особено по оживени улици с търговски обекти, интензивно пешеходно движение и ограничена от паркирани автомобили видимост, се движат със скорост под максимално разрешената.

Препоръката към родителите е да не оставят без надзор на възрастен дете, особено ако е под 7 годишна възраст и кара велосипед. Хубаво е да огледате подходящите безопасни за това места в квартала – алеи, градинки, улици, затворени за движение, преди да дадете съгласие на детето да кара само колело, ролери или кънки.

От МВР-Търговище препоръчват още, ако забележите непълнолетни да карат мотоциклети или скутери да ги спрете, тъй като има риск от пътни злополуки. Ако не е по силите ви, потърсете съдействие от полицията чрез телефон 112, за да предотвратите потенциално нещастие.

Прочетена 2141 пъти

facebook coment