Сряда, 29 Януари 2020 11:44

Осъдителна присъда за шофьор ударил пешеходец в с. Пробуда

Оценете
(1 глас)
Осъдителна присъда за шофьор ударил пешеходец в с. Пробуда Сн. архив

Осъдителна присъда е издадена на подсъдим от Търговищкия окръжен съд за причиняване смъртта пешеходец в катастрофа, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Това е 43-годишният Данаил Д., който е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище. Наказанието лишаване от свобода за срок от 2 години и 8 месеца, което е било отложено с изпитателен срок от пет години, е за причиняване смъртта на пешеходец в пътнотранспортно произшествие с превишена скорост. Със съдебния акт подсъдимият е лишен и право да управлява МПС за срок от 3 години.

Пътният инцидент е станал на 29 септември 2018 г. около 21 часа в търговищкото село Пробуда. Подсъдимият управлявал товарен автомобил с прикачено полуремарке. Скоростта в селото била ограничена на 50 км в час, а Данаил Д. шофирал със 75 км в час на къси светлини.

Пешеходецът Сюлейман А. пресичал пътното платно. 62-годишният мъж бил в състояние на свръхтежка степен на алкохолно опиване – 4,15 промила алкохол в кръвта. Шофьорът на товарния автомобил ударил пресичащия мъж. Тялото му било отхвърлено нагоре. При последвалото падане то било прегазено от товарната композиция.

Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 

Прочетена 1319 пъти

facebook coment