Сряда, 15 Юни 2016 11:38

Читател: Докога ще зеят дупки след ВиК аварии

Оценете
(2 гласа)

Читател на Търговище ТВ сигнализира, че след ВиК ремонт в града мястото на аварията не е асфалтирано. Ето какво ни пише Георги Тотев:

"На улица „Бенковски“ изкопаха дупка преди 15-тина дни заради ВиК авария. Вече е хлътнала с 20- тина см. по средата на улицата и под асфалта се вижда кухина. Не знам колко коли трябва да се почупят заради тия безхаберници ...?! Да не споменавам, че вече асфалтирана такава дупка на 30 метра от тази, пак по средата на улицата, вече хлътнала с около 10 см. Ще си остане така во веки ...“

В подкрепа на казаното нашият читател ни изпрати и снимки, от които е видно състоянието на пътната настилка. Ямите, след ВиК ремонт, често остават като язви, запълнени с чакъл и баластра и на други места в Търговище.

dupkiVIK

Още по трагичното обаче е, че се разкопават ново асфалтирани улици. Така се случи напр. с ул. „Стара планина“, на която беше поставен нов асфалт преди панаира, а след него багера разкопа ров. Наскоро се повтори същата ситуация и на ул. „Опълченска“.

dupki StPlanina dupki StPlanina1

Ще припомним, че неотдавна управителят на ВиК – Търговище Явор Миланов призна, че ще трябва да изтърпим нови разкопавания на улиците и спиране на водата, за да бъдат направени връзките от новите водопроводи към жилищата. Общината прехвърли довършителните работи, правото на експлоатация и поддържане на мрежата по водния проект на местното ВиК.

Искрено се надяваме, че отговорните общински служби ще упражнят цялата строгост на нормативните разпоредби, за да се вкара ред в разкопаването на улици от ВиК, кабелни оператори и пр., както и да се контролира качеството на изпълнението на пътните ремонти.

Ako и Вие имате интересна новина, снимка, видео или искате да споделите събитие от Търговище и региона, които искате да бъдат публикувани, може да ни ги изпращате на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., или чрез контактната форма в рубриката ОЧЕВИДЕЦ – ИЗПРАТИ НОВИНА.

ВИЦ:

Питали Радио Ереван:

Защо в България първо асфалтират, а после копаят?

Радио Ереван отговаря без да се бави:

Лесно се чертае къде да се копае !

Прочетена 3579 пъти

facebook coment