Понеделник, 06 Април 2020 15:03

Ротари Търговище с дарение за медиците в областната болница

Оценете
(6 гласа)

Ротари клуб - Търговище направи дарение в подкрепа на Многопрофилната болница в града, във връзка с борбата с COVID-19. За добрата защита на здравните работници, които са на първа линия в борбата със заразата членовете на клуба закупиха и дариха 1223 бр. предпазни гащеризона, 400 бр. манти за еднократна употреба и 800 бр. високи калцуни.

„С оглед на нуждата от подкрепа за лекарите, сестрите и здравните работници в областната болница решихме да отделим 10 000 лв. за закупуване на лични защитни средства”, каза президентът на Ротари клуб - Търговище Иван Николов.

Той коментира, че дарението не е сред предварително планираните инициативи на клуба, но идеята се е възприела единодушно от всички ротарианци.

Предпазната екипировка за медиците е подбрана след консултация с д-р Иван Светулков-изп. директор на „МБАЛ-Търговище” АД и е доставена от специализирана фирма от Нови пазар.

В подкрепа на лечебното заведение с личен жест се включиха и членове на РК – Търговище. Агробизнесменът Божидар Митов дари 15 000 лв., строителният предприемач Тошко Райчев 10 000 лв., а управителят на „Електроника НС” ЕООД Никола Станчев – 2 000 лв.

Прочетена 1351 пъти

facebook coment