Вторник, 14 Април 2020 08:21

Виртуално екосъревнование по повод Деня на Земята обявява Община Търговище

Оценете
(1 глас)

Община Търговище обявява виртуалното екосъревнование Ден на Земята 2020 - „Нека създаваме история“. Поводът е навършването на 50 години от първото честване на Световния Ден на Земята – 22 април.

Виртуалното екосъревнование ще се проведе в периода от 13 до 26 април, включително, на фейсбук страницата на местната администрация. Всеки жител на общината има право на участие. Категориите са три: „ЕкоСлоган“, „Нов живот“, „Цвете за теб и за мен“.

В категорията „ЕкоСлоган“ желаещите да участват трябва да създадат слоган, посветен на Деня на Земята, като го обвържат с нашия град. Най-добрият ще бъде превърнат в запазена марка, под която ще минават всички екоинциативи в Търговище, включително всеки 22 април.

Участниците в категорията „Нов живот“ трябва да изпратят снимки на вещ, която от ненужен отпадък са превърнали в полезен, оригинален продукт.

В категорията „Цвете за теб и за мен“ всеки, който има двор към къщата си или балкон, може да посади цвете или растение, да декорира и освежи цветно пространство, да го снима и да го изпрати.

До 3 варианта на текст за слоган и снимки можете да изпращате на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или като лично съобщение на фейсбук страницата Община Търговище/Targovishte Municipality. Посочват се и три имена, адрес и телефон за връзка.

Жури ще определи кои от получените материали да бъдат допуснати до участие в екосъревнованието. Те ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на Общината.

Осигурени са 70 предметни награди. Те ще бъдат разпределени между всички участници на жребиен принцип. Печелившите ще бъдат обявени в сайта и фeйсбук страницата на Община Търговище в срок до 30 април 2020 г.

Целта на инициативата е, въпреки трудната ситуация, да насочи вниманието към проблемите, свързани с опазването на околната среда, както и към преосмисляне на личната отговорност към разходването на природните ресурси.

Регламентът на екосъревнованието е публикуван в уебсайта на Община Търговище:

https://www.targovishte.bg/new_in_site/file/2020/EKOSAREVNOVANIRE%20REGLAMENT.pdf

Прочетена 940 пъти

facebook coment