Вторник, 14 Април 2020 15:59

Засилен контрол на църкви и КПП-та по празниците

Оценете
(1 глас)

Проверки относно спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност са извършили служители на пожарната 23 християнски храма в област Търговище, съобщиха от областната дирекция на МВР. 

Само в една от църквите са установени две нарушения,  като са изготвени предписания  за тяхното отстраняване. Дадени са указания на църковните служители за ограничаване на предпоставките за възникване на пожари в тези обекти. От дирекцията напомнят на гражданите, че е необходимо засилените мерки, разпоредени със заповеди на министъра на здравеопазването с цел ограничаване разпространението на пандемията COVID-19 , да се спазват стриктно. По време на църковните служби миряните трябва да са на отстояние един от друг поне от 1,5 м, и да носят предпазни маски. Ще се осъществява активен контрол с цел недопускане струпването на групи от  хора на едно място. Хората с най-малките признаци на здравословно неразположение, следва да се въздържат от посещение в  православните храмове.

По време на великденските празници полицейските органи ще осъществяват засилен контрол по отношение на спазването и наложените ограничения на 5-те  контролно-пропускателни пункта на входно-изходните пътни артерии на Търговище.

Призовават се хората да не предприемат пътувания, които не са належащи и предвид епидемиологична обстановка по възможност в празничните дни да останат по домовете си.

Прочетена 1094 пъти

facebook coment