Четвъртък, 30 Април 2020 09:42

Инвестиции от близо 30 млн. лв. за градско развитие и саниране в две общини в Търговищко

Оценете
(1 глас)

Близо 30 млн. лв. се инвестират по европроекти за градско развитие и енергийно ефективност в две общини в област Търговище. Финансовата подкрепа е за общо 13 договора по Оперативна програма "Региони в растеж".  Това стана ясно от издадена брошура на Областния информационен център (ОИЦ) – Търговище, в която са събрани успешни проекти в региона, финансирани по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Тя беше представена пред журналисти онлайн, чрез конферентна видеовръзка по Skype.

Малко над 17 млн. лв. са евросредствата за Търговище, като те са насочени основно за модернизация на градската среда и образователната инфраструктура. Останалите над 12 млн. лв. са инвестиции за подобряване на енергийната ефективност на обществени и жилищни сгради в община Попово.  В изданието са публикувани данни за изпълнението на програмата в двете общини по справка на Информационна система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН). 

Пълноцветното издание е 12 страници и съдържа текстов и снимков материал от проекти за градско развитие, които са реализирани на територията на общините Търговище и Попово. В рамките на настоящия програмен период 2014-2020 г. те са бенефициенти по ОПРР и получават финансова подкрепа по приоритетните оси на програмата.

Брошурата ще се разпространяват безплатно по време на информационните събития на ОИЦ - Търговище. Може да бъде разгледана и онлайн на фейсбук страницата им. Заинтересовани страни могат да получат екземпляри от нея и на място в офиса на Центъра.

Прочетена 946 пъти

facebook coment