Петък, 08 Май 2020 12:23

Пробация за мъж от Търговище за неспазване на карантинни мерки

Оценете
(1 глас)

Осем месеца пробация за мъж, нарушил наложените карантинни мерки срещу COVID-19, след одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Търговище, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

57-годишният Красимир М. ще търпи наказание „Пробация“ за срок от 8 месеца, след като се е признал за виновен и е сключил споразумение с Териториалното отделение в Попово към Районната прокуратура в Търговище. С определение на Районния съд в Попово споразумението е било одобрено като непротиворечащо на закона и морала.

На Красимир М. са му наложени две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 8 месеца при периодичност два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия срок.

57-годишният подсъдим се завърнал от чужбина. Бил поставен под задължителна карантина за срок от 2 април до 15 април тази година. На 8 април той нарушил мерките, издадени против разпространението на COVID-19. Отишъл в магазина в село Дриново, община Попово, да си купи цигари и храна. Така осъществил състава на престъплението по член 355, ал. 2 от НК.

Споразумението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Прочетена 1023 пъти

facebook coment