Сряда, 13 Май 2020 14:53

Няма данни за нови заразени с COVID-19 в Търговищко

Оценете
(1 глас)

Няма данни за нови заразени с COVID-19 жители на област Търговище, съобщиха от областната управа. От началото на извънредното положение на територията на област Търговище са били карантинирани общо 1830 лица. За 1207 от тях 14-дневният период на домашна изолация вече е изтекъл. Под наблюдение остават 623 жители. Всички те подлежат на ежедневен контрол от служители на РЗИ и ОПЛ.

В лабораторията по микробиология и вирусология към УМБАЛ „Света Марина” – Варна са направени PCR-изследвания по общо 304 проби, взети от жители на Търговищка област. Всички получени резултати са отри;ателни, с изключение на регистрирания с COVID-19 пациент, настанен за лечение в МБАЛ – Търговище – мъж на 53 г. от с. Зараево, общ. Попово.

От началото на седмицата до момента в Търговище са взети проби за вирусологично изследване на 38 лица. В това число са изследвани 8 души - медицински персонал и пациенти, от Отделение по хирургия при МБАЛ – Търговище, 22 лица, работещи в Хоспис(Дом за стари хора) – Търговище, както и 7 служители и 1 дете от КЗСУ – Търговище. Получените резултати са отрицателни.

Направени са и 13 броя бързи тестове на контрольори от Национално ТОЛ-управление – клон Търговище, работили на контролно-пропускателните пунктове на областния град. Техните резултати също са отрицателни.

Днес са взети проби за PCR-изследване на медицинския персонал от II Вътрешно отделение на МБАЛ – Т-ще.Очаква се резултатите да станат ясни в рамките на утрешния ден.

Прочетена 1127 пъти

facebook coment