Вторник, 16 Юни 2020 14:55

Заседава общинската преброителна комисия

Оценете
(1 глас)

Първото заседание на Общинската преброителна комисия се състоя днес в Община Търговище. Тя е сформирана в изпълнение на Закона за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 г., съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

На него бяха обсъдени етапите свързани с подготовката и провеждането на самото преброяване. В периода от юли до 15 септември ще се проведе предварителен обход за събиране и актуализиране на информацията за жилищните сгради и адресите в общината. Целта е територията да бъде районирана, като на тази база ще бъдат изготвени и преброителните списъци. Съгласно инструкциите на НСИ, процедурата по набиране на преброители трябва да започне след 15 септември 2020 г.

Преброяването на населението и жилищния фонд в България ще започне в 00.00 ч. на 22 януари и ще приключи в 20.00 ч. на 15 февруари 2021 г. Целта e да се осигури информация за броя, структурата и състава на населението, както и за броя и вида на домакинствата и семействата в страната, както и за сградния и жилищния фонд.

Комисията е 7-членна, а съгласно закона, неин председател  е  секретарят на Общината Христалина Халачева. В състава влизат също представители на общинската администрация, кметове на кметства и представители на Националния статистически институт (НСИ).

Прочетена 1209 пъти

facebook coment