Понеделник, 22 Юни 2020 12:32

Акция за дрога. Петтима задържани

Оценете
(2 гласа)

 

Петима мъже са задържани в РУ-Търговище за притежание на различни видове наркотични вещества, в резултат на проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, съобщиха от ОД на МВР.

В 26-годишен мъж от с. Божурка е открито 0,4 грама бяло кристалообразно вещество, увито в полиетиленово пликче. При полеви наркотест същото реагира на наркотичното вещество метамфетамин. За 32-годишен мъж от гр. Търговище е установено, че той държи у себе си суха зелена тревиста маса с тегло 1 грам, която при полеви наркотест реагира на канабис. Марихуана с тегло 0,84 гр. е иззета от 25-годишен мъж от Търговище. При полицейска проверка на лек автомобил „Сеат Ибиза“ със софийска регистрация, управляван от 28-годишен мъж от гр. Банкя, е установено, че негов спътник държи у себе си амфетамин с тегло 0,3 грама. Марихуана пък е открита и в 27-годишен мъж от търговищкото село Копрец.

Наркотичните вещества са иззети, а петимата мъже са задържани в полицията. По случаите са образувани три досъдебни производство и две бързи полицейски производства.

В специализираната акция са участвали служители на РУ-Търговище и на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция. В хода й са проверени 15 МПС, 19 лица и 8 увеселителни заведения.

Прочетена 1548 пъти

facebook coment