Вторник, 28 Юли 2020 15:30

Нова временна организация на движение по главния път към Макариополско

Оценете
(1 глас)

Поради строителството на автомагистрала „Хемус“ край с. Макариополско и изграждането на нов пътен възел с пътя  Мировец – Буховци се въвежда временна организация на движението, съобщават от АПИ.

Движението по главния път за селата Макариополско и Буйново временно ще бъде прекъснато. Достъпът ще бъде единствено по общинския път Търговище-Макариополско-Алваново и от там по общински път Макариополско-Твърдинци-Буйново-Пресяк.

На пътя  Мировец – Буховци ще бъде изградено ново кръстовище с кръгово движение, като платната на магистралата ще преминават по естакада над него. Движещите се по пътя за Шумен и Варна ще имат директна нова връзка с магистралата.

Временната организация ще продължи вероятно до средата на месец ноември, докато не влезе в експлоатация на кръговото кръстовище.

Поради строителството на новия пътен възел се въвежда и временна промяна в маршрута на обществения транспорт по линията Търговище-Буховци, съобщиха от пресцентъра на Община Търговище.

Курсовете, които тръгват от автогарата в Търговище в 5.50 ч. и 17.30 ч., ще влизат в селата Алваново и Макариополско единствено на връщане по маршрута си към областния град. 

Курсовете от Търговище в 11.20 ч. и 15.00 ч. няма да влизат в Алваново и Макариополско. В този времеви интервал жителите на двете села ще могат да ползват автобусите по линията Търговище-Твърдинци.

 

Прочетена 1163 пъти

facebook coment