Понеделник, 03 Август 2020 12:50

Удължават срока за оферти за концесията на Земеделската банка

Оценете
(1 глас)

Община Търговище удължава срока за подаване на оферти за участие в процедурата по отдаване на концесия на сградата на Земеделската банка. Ценови предложения могат да бъдат внасяни до 30 октомври 2020 г., съобщават от пресцентъра на общинската управа.

Срокът се удължава за втори път, след като първоначално предложения можеха да бъдат подавани до 30 април, а след това – до 30 юли. Причината за промяна на крайната дата е липсата на кандидат за концесионер.

Припомняме, че в началото на годината Общинският съвет разреши на местната администрация да отдаде Земеделската банка на инвеститор, който да възстанови архитектурния й облик, срещу правото да развива стопанска дейност в обекта.

Предвижда се срокът на отдаване да е 25 години. Заради инвестицията за реставрация и консервация на обекта, оценена на близо 1,1 млн. лв., бъдещият концесионер ще бъде освободен от плащането на концесионна такса през първите 5 години. В следващите 20 години той се задължава да плаща не по-малко от 12 000 лв. без ДДС годишно на Община Търговище. Предвижда се инвестициите да бъдат извършвани поетапно, в срок до третата година от началото на концесията.

Бъдещият инвеститор ще трябва да извърши основен ремонт на общо 1386 кв. м. на двата етажа на сградата, прилежащата градина, както и на покрива и фасадата. Срещу задължението да реставрира земеделската банка той ще има право да развива стопанска дейност в обекта. Там ще могат да се извършват културни, развлекателни и официални мероприятия, както и свързани с тях дейности като виенска сладкарница, обредна зала, детски кът и други, съгласувани с Община Търговище дейности. Не се допуска организирането на хазартни игри.

Обявата за удължаване на процедурата, условията и необходимите документи за участие в нея са публикувани в сайта на Общината и в Националния концесионен регистър:

https://nkr.government.bg/ConcessionaireProcedures/ConcessionaireProcedureInfo/9ef260d2-5e5e-42ca-a04a-065c5d950e6f

Прочетена 962 пъти

facebook coment