Понеделник, 10 Август 2020 15:12

Вземат мерки заради коронавирус в заводите на "Шишеджам" край Търговище

Оценете
(2 гласа)

Създадена е организация за неразпространение на заразата от коронавирус сред работещите в стъкларските заводи от холдинга „Шишеджам“ край Търговище, след като миналата седмица бяха установен три положителни проби на служители там или техни близки. Това е съобщил д-р Марин Йовов, главен секретар на РЗИ – Търговище на заседание на Областния кризисен щаб, информират от пресцентъра на областната администрация. Взети са проби на 36 лица, които има близък контакт със заразените, като получените резултати са отрицателни.

Що се отнася до регистрираните случаи на заразяване с коронавирус при работници, изграждащи газопровода „Балкански поток“ в региона,  предстои да бъде извършено масово тестване. Ще бъдат взети проби от около 300 лица, работещи по трасето. Към момента от нашия регион има установен случай на заболял работник на строежа – мъж на 60 г. от гр. Попово.

От Областния кризисен щаб са подкрепили и искане на директора на детска градина „Пчелица“ в Търговище за децата от четвърта група да бъдат разпределени в другите три звена до края на август. Промяната се налага заради високите температури в стаята, неотговарящи на здравни норми.

Прочетена 3091 пъти

facebook coment