Печат на тази страница
Сряда, 23 Септември 2020 12:19

Деца и ученици ще ползват тенис кортовете на преференциални цени

Оценете
(2 гласа)

Проект за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и права е публикуван в уебсайта на Община Търговище, съобщават от пресцентъра на местната управа.

С една от промените се въвеждат преференциални цени за ползването на новите тенис кортове от деца и ученици. За ползване на игрищата в делнични дни до 17.00 ч. те ще заплащат 8 лв. на час, вместо досегашните 12 лв. Картата за 10 часа ползване на кортовете за тях ще струва 70 лв., вместо 110 лв.

Друга от промените предвижда ползването на общинските паркинги да е безплатно за автомобилите с електрически двигатели.

С промените ще стане възможно и наемането на залите в Художествена галерия „Никола Маринов“. За час ползване на зала № 1 ще се заплащат 202 лв., а за зала № 2 – 101 лв.

Срокът за издаване на разрешение за поставяне на преместваеми обекти се удължава от 7 на 30 дни. Причината е, че е необходимо заявленията да се разглеждат от Общинския експертен съвет по устройство на територията. Издаването на разрешение за поставяне на фургони, павилиони и други, изискващи проект, ще струва 80 лв. Разрешението за  обекти и съоръжения със схема за разполагане или ситуация, както и за рекламни и информационни елементи, елементи на градското обзавеждане и други, ще струва 60 лв.

Всички нови текстове, както и мотивите към проекта за изменение на Наредбата, са публикувани за обсъждане в уебсайта на Община Търговище и в Портала за обществени консултации:

https://www.targovishte.bg/index.php?nav=13

http://www.strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=5471

 

Прочетена 722 пъти