Сряда, 11 Ноември 2020 17:17

В Търговище: Гимназистите се връщат в клас, "зелен коридор" за пазаруване на възрастните

Оценете
(2 гласа)

Присъствените учебни занятия за учениците от гимназиален етап на образование се възстановяват от утре, 12 ноември, съобщиха от областната администрация след онлайн заседание на кризисния щаб.

Разрешени са вече груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда, както и занятия в езикови центрове, образователни центрове, занимални и други.

С цел да се ограничи разпространението на COVID-19 в област Търговище се въвеждат допълнителни по-строги противоепидемични мерки. Те влизат в сила от 13.11.2020 г. до края на месеца. За времето от 09:00 до 11:00 часа в търговските обекти се въвеждат т.нар. „зелени коридори”, когато ще пазаруват само хората над 60-годишна възраст и тези с хронични заболявания.

Остава в сила забраната за посещения на дискотеки, пиано-бар, нощни и развлекателни клубове, чийто вечерен час на работа е 23.30 часа.

Културни и развлекателни мероприятия ще могат да се организират и провеждат при заетост на местата до 30% от общия капацитет на залата на закрито, при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. и задължително с правилно поставена защитна маска за лице.

Прочетена 974 пъти

facebook coment