Понеделник, 30 Ноември 2020 10:13

7 фирми ще чистят снега по общинската пътна мрежа в Търговище

Оценете
(2 гласа)
7 фирми ще чистят снега по общинската пътна мрежа в Търговище Сн. Община Търговище

7 фирми имат сключени договори за снегопочистване на 220 км общинска пътна мрежа в Търговище, съобщават от местната администрация. Те са оборудвани с техника и материали, и са в готовност да започнат работа.

Снегопочистването на територията на областния град ще се осъществява от БКС. Машините на предприятието са в изправност. То разполага с 4 броя тежки трактори с гребла и 1 автогредер; 2 леки трактора; 3 автомобила с гребла и устройства за опесъчаване; автомобил с гребло и устройство за обработка с луга; комбиниран багер с гребло. Предстои закупуване на още 1 трактор с гребло и мулчер за целогодишно поддържане на пътната мрежа и 1 комбиниран багер товарач.

Централната градска част и общинските паркинги ще бъдат почиствани с мотометачка с гребло и устройство за опесъчаване. С малки роторни снегорини ще бъдат обработвани тротоарите, подстъпите и пространствата около контейнерите за битови отпадъци.

Във връзка с очакваните ниски температури през тази нощ и утре сутрин Общинското предприятие БКС ще обработва улиците в града и пътната мрежа в общината против заледяване. Предприятието разполага с необходимите количества материали за обработка - техническа сол, луга и т.нар „каменно брашно“.

В Търговищко засега обстановката е спокойна. Вали слаб сняг, няма навявания и заледявания. Всички пътища са проходими.

Прочетена 1069 пъти

facebook coment