Петък, 15 Юли 2016 05:05

Приемат заявки на работодатели за наемане на безработни

Оценете
(2 гласа)

От днес до 25 юли Бюрото по труда в Търговище прима заявки на работодателите, които желаят да разкрият работни места. Те ще се финансират от държавния бюджет по Компонент 2 от Програмата за обучение и заетост на продължително безработни лица. По процедурата са осигурени средства в размер на 15 738 лв.

За съжаление от финансовата подкрепа по мярката не може да се възползва частния бизнес, а само работодатели от публичния сектор - държавни и общински лечебни заведения, общински училища, общински детски градини и читалища, както и предприятия с държавно участие и общински предприятия, уточняват от Бюрото.

Заетостта е за продължително безработни, регистрирани в бюрото по труда, като те ще се включат в обучения, водещи до повишаване на знанията и квалификацията им.

Правила за кандидатстване на работодателите по Програмата са публикувани на Интернет страницата на Агенцията по заетостта www.az.government.bg. От днес работодателите могат да подават заявки за свободните работни места и необходимите документи в рамките на на 7 работни дни в Дирекция „Бюро по труда” – Търговище.

Прочетена 1901 пъти

facebook coment