Четвъртък, 04 Март 2021 09:45

"Шишеджам" с приз за устойчиво развитие на инвестициите в България

Оценете
(3 гласа)

Индустриална група "Шишеджам" получи награда за устойчиво развитие на инвестициите в България на петнадесетата юбилейна церемония „Инвеститор на годината“ 2020 на Българската агенция за инвестиции. Това отличие „Устойчиво развитие на инвестициите“ се присъжда за първи път. "Шишеджам“, която развива стъкларската си дейност в Търговище направи първите си инвестиции в България още през 1997 г. От името на компанията приза от вицепремиерът Марияна Николова получи проф. д-р Ахмет Кърман, главен изпълнителен директор на холдинга.

img 1892

По думите на Николова в своята над 20-годишна история фирмата открива редица производства, полагайки основите на заводите си за плоско стъкло и за домакинско и автомобилно стъкло. Компанията се е утвърдила като лидер в своята сфера като търсен и сигурен производител, желан и социално отговорен работодател, посочи тя.

Групата осъществява своята дейност чрез заводите си „Тракия Глас България“ ЕАД, „Шишеджам Аутомотив България“ ЕАД и „Пашабахче България“ ЕАД. Общите инвестиции, направени в страната, достигат 800 милиона долара. Така тя има важен принос за развитието на икономиката на страната както на местно, така и на национално ниво.

За нас е огромна радост да получим тази награда и сме щастливи от вниманието, с което сме удостоени в България, коментира Кърман. Той допълни още, че целта на компанията е винаги да създава добавена стойност към икономиката. По думите му България е важен пазар за фирмата.

Прочетена 995 пъти

facebook coment