Сряда, 24 Март 2021 18:24

Кампанията „Жълти стотинки” търси подкрепа в Търговище

Оценете
(3 гласа)

Благотворителна кампания „Жълти стотинки“ се занимава със събирането на жълти стотинки вече 14 години, за да осигури закупуването на апаратура за детските отделения на болниците в страната. За тези години са събрани близо 500 000 лв., а съседен Шумен е избран за града, в който ще се подпомогне неонатологичното отделение в областната болница.

Това съобщи за „Търговище ТВ” Георги Стойчев, главен координатор на кампанията „Жълти стотинки“ - Деца помагат на деца!.

В нея е заложена идеята деца да събират през годината дребни жълти монети и с родителите си да ги предават в обособени пунктове.

Георги Стойчев разказа, че в 17 града вече има стационарни пунктове, но Търговище не е сред тях. Той обясни, че всеки, който желае, може да се включи в инициативата като стане координатор или разкриe доброволен пункт. Ако искате да станете част от благородната кауза можете да се свържете с организаторите чрез тяхната страница във фейсбук или уеб сайт. https://www.facebook.com/jultistotinki  /  http://stotinkite.com/

Големите акции се провеждат в различни градове и на 1 юни – Деня на детето и 6 декември – Деня на Свети Николай Чудотворец.  

Прочетена 923 пъти

facebook coment