Печат на тази страница
Петък, 21 Май 2021 13:24

Присъда за мениджър на бързи кредити

Оценете
(1 глас)

 

Присъда от 5 години „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 5000 лева получи за мъж, принудително събирал задължения. Обвинителният акт е на Окръжна прокуратура - Търговищ, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

40-годишният Н.К. беше осъденна 5 години „лишаване от свобода“ при общ режим и глоба от 5000 лева за това, че при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице, с цел да принуди петима души да върнат заемите си към кредитна институция, ги заплашил с насилие и с убийство. Деянието било придружено и с нанасяне на лека телесна повреда на двама от тях.

Обвиняемият работел като офис мениджър във фирма за бързи кредити в София. Длъжностната му характеристика включвала да отговаря за получени суми по одобрени кредити и да оперира с финансови средства, собственост на същата. През декември 2017 година Н.К. бил командирован в офис на фирмата в град Търговище, като една от задачите му била да се заеме с уреждане на забавени плащания.

На 11 и 12 декември 2017г., провел срещи с двама мъже и три жени, които имали задължения към кредитната институция. Той се държал агресивно с клиентите и отправял към тях и към семействата им различни закани и заплахи за саморазправа, нанасяне на побои и дори се заканвал „да ги убие“. Двамата мъже станали жертви не само на вербална, но и на физическа агресия от страна на Н.К. Той ги респектирал, като им нанасял по няколко удара. Поведението на мъжа и неговите действия довели до сериозни притеснения и страх у потърпевшите.

Решениетона Окръжен съд - Търговище подлежи на протест и обжалване пред Варненския апелативен съд.

 

Прочетена 487 пъти