Събота, 29 Май 2021 09:31

Рев на мотори и затворени улици днес в Търговище

Оценете
(1 глас)

Близо 1500 мотоциклетисти от Североизточна България ще огласят с рева на машините си днес Търговище, тъй като се събират на т.нар. Североизточен мото-рън. Най-мащабното мотошествие, правено досега у нас, ще посрещне ездачите на Работническия стадион в града. Така местните мотоклубове ще открият летния сезон.

Мотористи ще пристигнат по обяд на лъчове от различните градове - Варна, Русе, Шумен, Мадара. Влизането в Търговище ще бъде през околовръстния път (бул. “3-ти март”), като полицейски патрули ще екскортират колоната. Във връзка с провеждане на „Мото рок феста“ за два часа в съботния следобед в ще бъде затруднено движението по много улици, предупредиха от областната дирекция на МВР.

Почитателите на двуколесните превозни средства ще направят традиционната обиколка по основните пътни артерии в града, докато се съберат на стадиона в 14 ч.

мотори

През целия ден там има организирана програма с музика и кетъринг, разпъване на палатки и др. Мини концерти ще изнесат местната рок-метъл банда Metal Militia и децата от New voices. Към 18.00 ч. се очаква „волните ездачи” да бъдат приветствани от кмета на Търговище д-р Дарин Димитров.

Шествието на мотористите ще затрудни движението на МПС и пешеходци по първокласния път София-Варна, до кръстовището за Разград, на кръговото кръстовище до бензиностанция “OMW” и това на влизане в Търговище в кв. „Запад“

Трудности с придвижването ще има основно по цялото протежение на улица „Трети март“, бул. „Митрополит Андрей“, ул. „Скопие“.

Предвижда се обособяването и на временен паркинг от булевард „Митрополит Андрей“ № 85 до портала на бившия хлебозавод.

От полицията призовават в часовете от 14 до 16 в водачите на МПС да проявят необходимата бдителност и да шофират с повишено внимание и безопасна скорост, а пешеходците да пресичат само на определените за това места и при разрешителен сигнал на светофарните уредби.

Прочетена 833 пъти

facebook coment